Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Peter Boeve

4 januari 2012

Omdat ik specialist ben in het volgen van clubs die worden overgenomen (en waar ze daarna zeggen dat ze binnen drie jaar landskampioen worden) zond het blad NUSport me naar Waregem. De fusieclub SV Zulte Waregem was overgenomen door meneer Decuyper, ‘pionier in zonnepanelen’.

Meneer Decuyper ging op ‘de Hollandse tour’, zo kun je het natuurlijk ook noemen als je de trainers Darije Kalezic en Peter Boeve aanstelt om ‘het project Champions League’ vorm te geven. Ik had slechtere grappen gehoord.

Ik kende Peter Boeve niet, maar zag hem op dat trainingsveld daar met spelers meerennen tijdens oefeningen terwijl hij hardop ‘oplossingsgericht’ met ze meedacht. “Je hebt nu twee keuzes… Afspelen of gaan… Ga maar, ga maar, ga maar….”

Na afloop van de training warmde hij zijn handen in de trainingsbroek. Over de tegenvallende resultaten van SV Zulte Waregem zei hij: “Dat is logisch, vaardigheid maal leeftijd min exceptionele capaciteiten bepalen toch de mix die leidt tot resultaat.”

Verder belde hij iedere dag met Johan Cruyff, dan namen ze samen de toestand bij Ajax door. Hij zei dat ze Johan Cruyff bij Ajax niet konden wegsturen omdat ‘de geest van Johan niet weg te sturen is en als je hem wel wegstuurt als persoon de geest van Johan toch blijft.”

In het hoofd van Peter Boeve klotst het of hij heeft moeite met formuleren, een combinatie kan ook, maar god wat zou ik graag een keer bij die ledenraadvergaderingen van Ajax zitten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Marcel van Roosmalen