Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Reclame

2 mei 2011

Vorige zomer ging ik op bezoek bij Nicky Hofs. Samen met zijn vriendin Francis en zijn dochtertje Quincy bewoonde hij een villa in de nieuwbouwwijk Schuytgraaf bij Arnhem. Theo Janssen woonde een paar huizen verderop. Af en toe kwamen ze elkaar tegen in de Albert Heijn of de Gall & Gall.

Nicky droeg een grijs joggingpak en liep op sokken, want zijn vriendin hield het huis graag schoon. Hij liet het huis zien, inclusief de slaapkamers en de speelzolder van Quincy. Wat bleef hangen was de vitrinekast in de huiskamer, waarin een verzameling design-koeien stond. Op de vensterbank, achter een gordijn, stond de beker die hij had gekregen omdat hij bij een jeugd-EK was gekozen tot beste speler.
Zijn schoonmoeder leerde hem koken. “Ik heb dat nog nooit gedaan, nou ja een keertje. Aardappeltjes, rode kool en sla. Dat heb ik toen verkloot. Ik kwam er gewoon niet uit. Francis kan dat gewoon veel beter.”
Een paar weken later kwam het idiote bericht dat Nicky Hofs ging voetballen voor AEL Limassol op Cyprus, een land waar ‘het zonnetje altijd schijnt’. Driekwart seizoen later hoeven ze hem daar niet meer. Ik hoop dat ze in de eredivisie aan hem denken. Nicky Hofs is een gedreven middenvelder. Hij houdt van zijn gezin, gebakken aardappeltjes, rode kool en af en toe een biertje.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Marcel van Roosmalen