Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Rita Verdonk, FC Utrecht-supporter

8 september 2011

In een nummer van het tijdschrift NUsport poseerde Rita Verdonk met een shirt van FC Utrecht. Ze had zich er speciaal voor opgemaakt, ze wilde goed overkomen, want er zaten nogal wat voetbalsupporters in haar achterban.

Rita was een echte FC Utrecht-supporter.
Ze hield van ‘harde werkers’ als Utrecht-spits Frank Demouge, een vroeg kalende stormram. In NUsport roemde ze de sfeer bij de thuiswedstrijden in stadion Galgenwaard. “Opzwepende liederen, iedereen die opstaat en klapt. Op zulke momenten giert er een hoop adrenaline door mijn lichaam.”
De gedachten gingen terug naar een jaar of drie geleden, toen ze zichzelf en haar beweging Trots Op Nederland in de Passenger Terminal in Amsterdam presenteerde aan het Nederlandse volk. Daar gingen ze allemaal staan en klappen toen zij het podium op kwam lopen. Op krukken vanwege een driedubbele spierscheuring. Ze las tien velletjes papier voor en die gingen allemaal over ‘aanpassen’ en ‘integratie’. Ze stond hoog in de peilingen en kondigde aan dat alles anders werd zodra zij ‘aan de knoppen ging draaien’. Na afloop sprak ik haar kort. Het ging over ‘boerenkool met worst’, haar lievelingseten. Over integratie zei ze: “Iedereen moet zich aanpassen. Als wij naar Tunesie gaan, laten we de string ook in de koffer.”
Als Frank Demouge je favoriete voetballer is heb je een kutleven.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Marcel van Roosmalen