Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Satellietclub

19 september 2014

Het lot van de supporter van de satellietclub is niet te benijden. Neem mijn Vitesse, ooit een statige dame uit Arnhem, nu het heroine-hoertje van Chelsea. Toen die club deze zomer op bezoek kwam gingen de benen meteen uit elkaar.

De gelijkgeschakelde supportersverening voorop, daar zijn ze inmiddels zo gehersenspoeld dat ze boos waren toen bleek dat de Londenaren op Papendal achter gesloten deuren wilden trainen. Protest, zo konden de leden niet van de oefenstof van Jose Mourinho genieten! En wat te denken van trainer Peter Bosz die zichtbaar trots was dat hij even naast Jose Mourinho in een van onze dugouts mocht zitten, en van het Chelsea-clublied dat na afloop in ons stadion werd gespeeld?

Maar het allerergst zijn de meelopers. Ze hullen zich in onze kleuren, knagen zich zij aan zij met de nieuwe geldschieter een weg naar binnen en vreten daar langzaam de ziel uit je club.

Bij Vitesse heten ze onder andere Bert Roetert, die met zetbaas Joost de Wit  is begonnen aan een kruistocht tegen ‘slechte journalistiek’. Na Omroep Gelderland was dagblad De Gelderlander aan de beurt. Bert sprak er de hoofdredactie toe over de gewenste journalistieke koers – positief! – en gaf aan welke journalisten hij met dat doel het liefst vervangen wilde zien. Daar heeft hij als voorzitter van het centraal bureau levensmiddelenhandel namelijk verstand van. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Marcel van Roosmalen