Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Schijt! Het nieuwe boek van Marcel van Roosmalen.

8 augustus 2014

Marcel van Roosmalen schreef Schijt! Een geweldige verzamelbundel over het laatste seizoen van Theo Janssen en Ester Bal en andere verhalen over Vitesse. Hieronder een fragment en natuurlijk een link om het boek direct te bestellen. 

Ester Bal stelt prioriteiten (2010)

Na lang zoeken vond Merab Jordania een geschikte woning, hij kocht een vrijstaande villa in de buurt van Papendal met een in­ pandige garage en een wijnkelder. Bij de afdeling communicatie van Vitesse wilden ze niet zeg­gen of het bericht in De Gelderlander, waarin stond dat het huis 990.000 euro kostte, klopte. Persvoorlichter Ester Bal had voor haar medewerkers geel­zwarte briefjes met instructies voor moeilijke telefoongesprekken gemaakt. Ze lagen naast de telefoons.

1. Stel prioriteiten – Wat is echt belangrijk?


2. Stel grenzen – Niet alles kan en moet.


3. Leer kiezen – Hak door die knoop!


4. Laat los – Je hoeft niet alles in de hand te houden.


5. Richt je aandacht – Concentreer je op één ding.


Ester was boos omdat ik bij een bezoekje aan haar afdeling zo’n briefje in mijn broekzak had gestoken: ‘Je steelt dus!’ zei ze. ‘Lekkere jongens zijn jullie. Laatst heeft Ludo van Denderen, toen ik even werd weggeroepen, in wat papieren zitten neuzen. Geen belangrijke papieren, maar hij trok allemaal conclusies die niet klopten. Hij wilde Jordania, Ted van Leeuwen en Paul van der Kraan spreken omdat hij zogenaamd allerlei geldstromen in kaart had gebracht. Dat is dan typisch een punt 2 ­gevalletje: grenzen stellen. Journalisten die stelen en journalisten die snuffelen komen de kantoortuin niet meer in.’

Schijt 

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Marcel van Roosmalen

Lees alle blogs van Marcel van Roosmalen >

Marcel van Roosmalen