Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Weer wat geleerd

2 mei 2012

Ik las dat Hans van Arum ‘voor zijn eigen veiligheid’ door het bestuur van AGOVV op non-actief was gezet. De supporters hadden een spandoek met de tekst ‘Zonder Hans meer kans’ aan de hekken van het Fly Brazil Stadion – het vroegere Sportpark Berg & Bos – gehangen.

Ik weet natuurlijk niet wat er daar in die bossen langs de provinciale weg allemaal gebeurd is, maar ik had ineens enorme zin om het voor Hans op te nemen.

Hans was anderhalf jaar geleden opeens een paar wedstrijden hoofdtrainer ad-interim van Vitesse, een prettige periode.

Hij trok de angel er meteen uit door op zijn eerste persuurtje tegen de verzamelde pers – Ik, De Gelderlander en Omroep Gelderland – te zeggen dat hij er vooral was om te leren. En wij konden hem helpen! Door te zijn wie we waren.

Hans bestudeerde ons en stak daar veel van op.

Van mij leerde Hans dat je beter geen horloge kon dragen, dat je in een kwartier best vier broodje kon eten en dat je beter kon bukken als je de perstent op Papendal binnenging, want ik stootte een keer keihard mijn hoofd.

En – eerlijk is eerlijk – ik leerde ook van Hans. Dat je net moest doen alsof je het niet hoorde als er mensen scheldend op je af kwamen ‘om verhaal te halen’ bijvoorbeeld, dat had hij dan weer geleerd op de trainerscursus. Ik heb daar veel aan gehad.

Bij AGOVV dachten ze dat ze Hans buitenspel konden zetten.

Dom-dom-dom, hij kwam op de wedstrijddag gewoon naar het Fly Brazil Stadion. Het bestuur heeft ‘m nu een stadionverbod gegeven.

In Apeldoorn leren ze het nooit.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Marcel van Roosmalen