Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Applaus

30 april 2018

Dat supporters klappen voor een voetballer van de tegenpartij komt maar zelden voor. Dan moet je scoren met een fenomenale omhaal. Of Andrés Iniesta heten, dan is het wekelijkse kost. Gisteravond klapten de fans van Deportivo de La Coruña hun handen stuk, ondanks de degradatie. Een week eerder, in de finale van de Copa del Rey, deden die van Sevilla hetzelfde, ondanks hun klotenavond.

Omdat hij bezig is met zijn afscheidstournee is het applaus nog massaler dan anders. En in Spanje vergeten ze natuurlijk niet dat hij ze hoogstpersoonlijk het WK heeft bezorgd. Maar dat Iniesta altijd en overal de handen op elkaar krijgt, behalve in Nederland, komt bovenal door wat hij met de bal doet. Het ziet er zo simpel uit. Hoe moeilijk het is, liet Denis Suárez zien, die hem kort voor tijd in die bekerfinale kwam vervangen. Suárez wilde een bal meegeven aan Jordi Alba. Net te hard. Bal over de zijlijn. Kan gebeuren. Maar Iniesta had in de 88 minuten ervoor niet één keer een bal te hard of te zacht gegeven.

Na de wedstrijd liep Denis Suárez met een selfiestick over het veld. Voor de camera’s zette hij z’n meest zwoele smoel op, leunend met z’n hoofd tegen de beker alsof het een palmboom was en hij werd gefotografeerd voor de Spaanse Viva. Suárez zal ook daarom nooit van z’n leven het applaus oogsten dat Iniesta oogst. Want ook daar dankt Iniesta zijn heldenstatus aan: hij heeft geen selfiestick, geen tattoo’s en geen gebronsd sixpack die hij showt na een goal en hij heeft nog nooit in de Viva gestaan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink