Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Baba

14 maart 2017

Er liggen zes voetballetjes in huis. Twee daarvan zijn zo goed als versleten. Heb ik vroeger zelf tegenaan getrapt. De andere vier – twee stoffen met een belletje en twee kleine leren – zijn kraamcadeaus. Als je de opblaasbare wereldbol meetelt, heeft hij er eigenlijk zeven, maar mijn zoontje (9 maanden) speelt liever met een wasknijper of een closetrol dan met zijn ballen.

Van de Kerstman kreeg hij het boek ‘101 dingen die je moet weten over Ajax’ van Menno Pot cadeau. Je wilt hem niet pushen, maar hopen doe je wel als vader. Hij hoeft niet per se de nieuwe Messi te worden, maar het zou wel prettig zijn als hij op z’n minst het spelletje leuk vindt.

Laatst liet ik hem een Ajax-blad zien, seizoen 97-98. Kwam ik toevallig tegen. Ik dacht: een keer iets anders dan Dikkie Dik of Bobbi. Ik bladerde en vertelde hem hoe de spelers heten die we tegenkwamen. Zoonlief verkreukelde de pagina’s. Shota Arveladze heeft het niet overleefd.

Later bleek echter dat hij wel degelijk heeft geluisterd. Er is één speler die indruk heeft gemaakt, grote indruk zelfs. ‘Papa’ of ‘mama’ heeft hij nog nooit gezegd, maar hij roept de hele dag door ‘baba-baba-baba’. Ik vind het een opvallende keuze, het zou niet de mijne zijn geweest, maar mijn zoon is idolaat van Tijani Babangida.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink