Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Debutant in de skybox

21 oktober 2013

Er waren meer mensen dan stoelen. Vandaar dat ik me tijdens mijn debuut in een skybox bij een kluitje mannen voegde dat de wedstrijd vanachter het glas gadesloeg. In de tweede helft moest Heracles Almelo een 1-0 achterstand ombuigen tegen NEC, de nummer laatst.

‘Speel ‘ns een man oet,’ riep iemand met een stuk droge worst in zijn mond tegen Mikhail Rosheuvel. ‘Niveau van twee keer niks,’ oordeelde de man naast hem; hij had van die grijze Moszkowiczkrullen. In de hoek zaten twee vrouwen aan een tafeltje. Achter hen zweefde Martin Pieckenhagen ingelijst over de muur. In de 79e minuut kregen de vrouwen een schaaltje tortillachips met rode saus. Ze dipten en aten. Een van hen zei heel hard ‘schieten schijterd’ tegen Ben Rienstra toen hij op twintig meter van het vijandelijk doel in balbezit kwam. Maar Rienstra gaf een pass. Kort voor tijd maakte Heracles toch gelijk. Moszkowicz veerde op, herpakte zich, greep met één hand twee kaasjes en bromde: ‘Ik klap hier niet veur.’

Na het laatste fluitsignaal werden er snacks uitgedeeld en er kwamen nog drie spelers langs. Niemand kende ze bij naam. Ze hadden niet meegedaan. Wel gedoucht. Twee van hen hadden veel gel gebruikt om op Pelle te lijken. De voetballers keken afwisselend naar Groningen – PSV op het grote scherm en op het kleine scherm van hun telefoons. Ondanks het gelijke spel stonden ze er verloren bij.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink