Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Drents talent

21 december 2015

RTV Drenthe twittert over de goals van Jürgen Locadia en dan weet je: zijn wieg staat in Drenthe. In Emmen, lees ik, al liggen zijn roots op Curaçao. De spits voldoet vermoedelijk niet aan Yvonne Kroonenbergs omschrijving van de Klassieke Drent: simpel en primitief met van die uitdrukkingsloze ogen. De schrijfster vergeleek Drenten met dieren in een interview in 2014. Later trok ze de keutel in, ‘t was een grapje.

In de Randstad maken ze graag grapjes over Drenten. Ze denken dat ik ’s ochtends koeien melk en voetbal tussen hooibalen en hunebedden. Groningers en Friezen zien ze ook niet helemaal voor vol aan, maar er is een verschil. Groningen heeft Robben, Friesland heeft Abe Lenstra voortgebracht. Drenthe moet het doen met een paar schaatsers (Jan Bols, Piet Kleine), een wielrenner (Erik Dekker), wat muzikanten (Ellen ten Damme, Daniël Lohues, Jan Vayne, Don Diablo) en schrijvers (Marga Kool, Peter Middendorp). Onze beste voetballers ooit heten Gerald Sibon, Peter Hoekstra en Erik Regtop.

Maar nu hebben we dus Locadia, en er is meer talent. Daley Sinkgraven moet als Drent in Amsterdam gewoon nog even wennen en bij PEC Zwolle breekt Wouter Marinus door, die gaat nog stappen maken. Laten we geen druk op hun jonge Drentse schouders leggen, maar over zeven jaar is de WK-finale in Qatar. Mooi moment om ons voor eeuwig te verlossen van de hooibalen en de hunebedden. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink