Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Engelse drop

9 februari 2015

Soms heb ik de neiging mijn mond vol te stoppen met Engelse drop. Zo’n plakkerige zoete massa roept vervlogen voetbaldromen op. Dromen die ik droomde terwijl ik dubbele 1-2’s maakte – met de kastdeur en de deur naar de hal – en afrondde tussen de salontafelpoten. De tennisbal met haaruitval raakte ik bij voorkeur met mijn op een na en op twee na kleinste teen om hem een fraaie curve te geven.

Eerst was Litmanen de kastdeur en Kluivert de deur naar de hal. Toen ik doorkreeg dat Ajax te hoog gegrepen was, stelde ik mijn droom bij. Geert en Bart werden de deuren, eerste elftalspelers van mijn eigen club. Geert tunnelde tegenstanders zelfs in eigen zestien. Bart klom op het dak van een rijdende bus na promotie en scoorde vaak en zelfs met buitenkantvoet of een stift, wat tamelijk uitzonderlijk was op dat niveau. Als deur gaf hij alleen assists. 

Wanneer ik een poos in die wereld doorbracht werd ik overvallen door een ernstig suikertekort. Dan deed ik een greep in de weckpot met Engelse drop en hervatte ik het spel met zere kaken. Ooit zou ik voetballen in het eerste elftal van ZZVV.

Dat doe ik intussen al tien jaar. Maar een derbystar haalt het niet bij mijn afgetrapte tennisbal. Medespelers kaatsen niet als deuren. Liever vloerbedekking dan kunstgras. Niets fijner dan een goal onderkant tafelblad en juichen met een mond vol Engelse drop. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink