Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ester (zonder H)!

27 maart 2014

Ik heb Ester Bal nooit ontmoet. Maar. We hebben gemaild. Iets meer dan een jaar geleden.

Ik had een klusje. Ik werkte mee aan een dossier over Johan Cruijff, die het ooit in Stanley Menzo had zien zitten. Vandaar dat ik Menzo – die tegen wil en dank als assistent op de bank zat in Arnhem – een paar vragen wilde stellen. Ik begon mijn mailtje met ‘Beste Esther’ en vroeg haar of Menzo even tijd voor me had.

De manager Communicatie & persvoorlichter van Vitesse reageerde anders dan ik had verwacht. Of gewend was. Ze bracht me niet op de hoogte van het feit dat ze het verzoek bij Stanley ging neerleggen maar dat het druk was en dat hij het druk had en dat het wel even kon duren voordat ik antwoord zou krijgen. Nee, ze stuurde binnen het kwartier dat ze zijn vm had ingesproken en dat ik zsm van haar zou horen. Ze sloot af met een uitroepteken.

Een half uur later weer een e-mail van E. Bal. Ze begon met Hi en eindigde met groetjes! Ester. Stanley werkte graag mee. Ik kon hem om 17 uur bellen. Dan zat-ie in de auto.

Het viel me op dat ik haar naam verkeerd had geschreven. Het was Ester zoals het klasgenootje van Arnon Grunberg’s Tirza, zonder H. Ik verontschuldigde me voor die H. ‘Geeft niets’, stuurde ze terug, ‘is ook ongebruikelijk.’ Ze sloot af met een smiley en een uitroepteken.  

Twee dagen later zond ik Ester het Stanley-stukje toe. Ze vroeg niet wanneer de deadline was en wanneer ik uiterlijk haar reactie moest hebben. Nee, Ester mailde de volgende middag dat Menzo het prima vond zo. Ze wenste me een fijne avond, en voegde daar een uitroepteken aan toe. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink