Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het Moment

13 november 2015

Terwijl ik na de training de kunstgraskorrels uit mijn voetbalschoenen klop en in volgorde handdoek, boxer, sokken, shampoo, deo en slippers -kul dat die je beschermen tegen beestjes onder je nagels, maar rituelen houd je nu eenmaal in stand- uit mijn tas tevoorschijn haal, denk ik aan Robin van Persie.

Komt door het partijspel van zojuist, oud tegen jong. We hebben verloren. Voor het eerst moest team oud het afleggen tegen het talent. Misschien was dit voor mij als een-na-oudste van het stel wel Het Moment.

Tijdens Het Moment merk je dat je minder wordt en/of zie je dat een ander je voorbijstreeft. De meeste voetballers, prof en amateur, zijn blind voor Het Moment. Verblind door liefde voor het spel, of voor zichzelf. Na honderdzoveel wedstrijden belanden ze op de bank, moeten ze verkassen naar een lager elftal of naar Fenerbahçe en krijgen ze van de coach te horen: je bent niet goed, niet scherp, niet fris (meer).

Dat moment moet je voor willen zijn. Liever dat mensen denken: zonde, hij had nog makkelijk meegekund, dan de roep om een ander of erger nog: medelijden. Van Persie had na Brazilië moeten bedanken voor Oranje. Het Moment heeft zich bij hem ongetwijfeld voorgedaan tijdens of na het WK, ik denk zelfs meer dan eens. Maar liefde maakt nu eenmaal blind. Ik kan niet wachten op revanche tegen de jonkies.

 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink