Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ik word oud

16 oktober 2014

Briefjes van vijf en tien euro drijven in een plas gemorst bier als ik naar buiten kijk en de trainer van de tegenpartij op de parkeerplaats zie lopen. Toen we net, na de 2-0 zege, van het veld kwamen, kon ik het niet laten in zijn gezicht te zoeken naar een litteken, veroorzaakt door een Zweedse elleboog.

‘Kennen jullie hem?’ vraag ik aan de jongens naast me, aan onze talenten, de Kishna’s en El Ghazi’s van de derde klasse D. Nee, niemand weet zijn naam. Ze vinden zijn kapsel een beetje homo. Dat wel.

De vrouw van de trainer verschijnt ten tonele. Glazen blijven staan. Wenkbrauwen klimmen uit respect omhoog. ‘Dat heeft-ie knap gedaan.’ Er kuieren twee kinderen achter haar aan. ‘Een MILF dus,’ concludeert Kishna. De trainer bliept zijn BMW X-zoveel open. ‘Dikke bak,’ zegt El Ghazi. ‘Is een oud ding, man,’ roept een tafelgenoot.

Ik: ‘Hij is vroeger prof geweest. Speelde jaren bij FC Groningen.’ Schuddende hoofden. Nog een hint: ‘Hij heeft een elleboogstoot gehad van een van de beste spitsen ter wereld.’ Stilte. ‘Zlatan,’ zeg ik. ‘Die man daar kreeg een elleboog van Zlatan Ibrahimović.’

Ik pak mijn telefoon en zoek naar Zlatans zwaai op YouTube. Hij is niet te vinden. Als ik van het scherm opkijk, verlaat Melchior Schoenmakers in zijn BMW X-zoveel het sportpark. Een van de El Ghazi’s zegt me dat het mijn beurt is om bier te halen. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink