Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Moussa

12 maart 2013

Hij hangt met zijn snuit op de rand van zijn mand alsof zijn laatste uur geslagen heeft. Wanneer de bel gaat, tilt hij zowaar zijn kop iets op. Als het maar niet de neefjes zijn. De deur valt open. Zijn adem stokt. Laat het de buurvrouw zijn, alsjeblieft.

‘Moussááá,’ galmt het door de gang. De neefjes stuiteren naar binnen. Hij laat zijn neus op de mand vallen en knijpt zijn ogen dicht. ‘Moussa, poot?’ vraagt neefje 1. Neefje 2 sjort aan zijn poot.

Au! Dat doet zeer. Hij gluurt tussen zijn wimpers door. Neefje 3, de jongste, houdt vol trots een snorhaar in zijn hand. Maar Moussa gromt niet. Hij blaft niet en bijt niet. Dat heeft-ie nooit gedaan.

Je hoorde Moussa niet als Van Gaal hem de ene keer in de spits posteerde, een week later als linksbuiten opstelde en dan weer als schaduwspits of rechtshalf liet spelen. Misschien wist Moussa zelf ook niet wat hij nou eigenlijk was.

Pas in Engeland ontdekte de Belg welke positie hem het beste lag. Daar veranderde Moussa Dembélé van Ti Ta Tovenaar – die welhaast over water leek te lopen (Frank Snoeks, 27 september 2008) – in een beresterke box-to-box player. Met de dromerige blik van een Golden Retriever. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink