Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Patje

25 juni 2014

Patrick Kluivert ontnam de bondscoach bijna het zicht bij de goal van Depay. De assistent was al opgesprongen toen De Jong Robben nog moest wegsturen. Kluivert voorvoelt wanneer Oranje gaat scoren. Bij de 5-1 tegen Spanje zette hij juichend de achtervolging in op Robben nog voordat Ramos diens hakken zag. Ik moest denken aan zijn juichspurt in Wenen, 24 mei 1995. De avond waarop Kluivert mijn vader van de troon punterde; tot die finale was pa mijn idool geweest.

Mijn eerste WK-goudvissen vernoemde ik in ’98 naar Kluivert en Edgar Davids. Edje kreeg een hartaanval en een zeemansgraf in de wc. Patje vertrok na de halve finale tegen Brazilië transfervrij naar de vijver. In 2000 hadden we een nieuwe Kluivert in de kom. Jaren later volgden Robbie en Raffie hem op. 

Dit WK kocht ik – toegegeven: pas na de eerste wedstrijd – twee sluierstaartjes. De oranje heet Daley. De zwarte met de bolle oogjes noemen we Indi. Na de wedstrijd tegen Australië meende ik dat Indi dood was, verstrikt geraakt in een zuurstofplant. Maar hij zwemt weer, al gaat het niet van harte.

Mocht Indi het loodje leggen, dan denk ik dat ik Daley’s nieuwe maatje Patje noem. Ik geniet van mijn jeugdheld. Tegen Chili dacht ik even dat hij het was die daar in de lucht hing en binnenknikte. Het bleek Leroy Fer die hem imiteerde. Kluivert zelf stond op het moment dat Janmaat voorzette al met zijn armen omhoog voor de dug-out. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink