Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Snotneus

10 mei 2013

Laatst zag ik een ventje van een jaar of acht Robin van Persie imiteren, waarop zijn moeder riep dat-ie niet zo vies moest doen.

Het jochie had zich het handelsmerk van de topscorer van de Premier League eigen gemaakt. Hij voerde het trucje uit met dezelfde finesse, kracht en snelheid. Ik vroeg me af of hij ook het magistrale linkerbeen van Van Persie bezat. Het ventje had nog geen bal geraakt.

De spits van United haalde dit foefje meer dan eens uit het afgelopen seizoen. Of hij nu een kans om zeep had geholpen, aanlegde voor een penalty of terugsjokte naar eigen helft na de zoveelste weergaloze goal; wanneer het spel stillag en de camera hem ving, bracht hij zijn hand richting zijn neus, zonder gêne.

Ik herkende het fenomeen onmiddellijk op deze zaterdagochtend bij de pupillen. Het ventje plaatste zijn wijsvinger tegen zijn neusvleugel, duwde een neusgat dicht en blies uit het andere een fluim die een meter verderop in het gras verdween.

Van Persie zou trots op hem zijn geweest, in tegenstelling tot zijn moeder die het trucje vanaf de zijlijn gadesloeg. Ze vond het maar niets dat haar zoon zijn neus snoot zonder zakdoek en keurde zijn magistrale klodder af. Het zou zijn enige wapenfeit zijn deze wedstrijd. 

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Martijn Reinink

Lees alle blogs van Martijn Reinink >

Martijn Reinink