Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Het leven was verrukkelijk in Nou Camp

9 maart 2011

Geen betere voetbaljournalist dan Willem Vissers van de Volkskrant. Een maand geleden mochten wij hem de Hard Gras Prijs overhandigen voor het beste sportstuk van het jaar in dag- of weekblad in 2010. Het was geen lang artikel. Integendeel.

Het was het beknopte wedstrijdverslag van de verloren WK-finale tegen Spanje dat de Volkskrant de day after publiceerde. Een voortreffelijke en vooral genadeloze analyse. Geschreven in niet meer dan een minuut of vijftien, zoveel tijd zat er tussen het laatste fluitsignaal en de deadline van de krant.
Willem legde tijdens de feestelijke bijeenkomst uit hoe hij dan te werk gaat: natuurlijk, je krabbelt af en toe een zinnetje op, maar zolang je niet weet wat de eind-uitslag is, kan je niet schrijven. Pas die uitslag geeft het stuk uiteindelijk kop, richting en staart.
Gisteren na Barcelona-Arsenal had Willem weer zo’n moordend kwartiertje om zijn gedachten op orde te krijgen.
Ik sloeg vanochtend nieuwsgierig de Volkskrant open.
Mijn ogen schoten door zijn stuk. Ik las dat Iniesta en Xavi de Mozart en Bach van het moderne voetbal zijn (mooi), dat zij samen met Messi de Drie Musketiers van de voetbalmode 2011 zijn (mooi), maar toen pas las ik de eerste zin: “Het leven was verrukkelijk in Nou Camp.” (de openingszin van een echte prijswinnaar)

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Matthijs van Nieuwkerk

Lees alle blogs van Matthijs van Nieuwkerk >

Matthijs van Nieuwkerk