Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Johan Cruijff heeft een vrouw

8 april 2011

En ik kan sinds 1996 alleen nog maar aan haar denken als ik Johan zie.
We zaten in het stadion van Villa Park, Youp van ’t Hek en ik. We bezochten met z’n tweetjes alle Oranje-wedstrijden van het EK ’96. Prachtige dagen.
Ik belde elke ochtend een stukje door naar mijn krant Het Parool, waarvoor ik een dagelijkse rubriek schreef onder de titel Looking for Dennis. Ik verdiepte me in die tweehonderd woorden alleen maar in het wel en wee van op dat moment onze beste speler, die ook zo ongelooflijk slecht kon voetballen (toen nog).
Maar goed, Birmingham. Nederland-Zwitserland.
Jordi Cruijff scoorde de 1-0.
Later maakte ‘mijn’ Dennis nog de 2-0. Het was bijzaak.
Er had weer een Cruijff gescoord!
Na afloop schuifelden we vrolijk voetje voor voetje ons vak uit. Het naast ons gelegen ereterras was al leeg op een persoon na. In een felrood mantelpak staarde een eenzame Danny Cruijff naar het nog verlichte groen gras.
Wat stond ze daar?
Waarom zo alleen?
Waarom niet met Johan en de anderen naar binnen?
Ze stond er nog toen we de catacomben van het stadion indoken.
Danny Cruijff, niet langer een voetbalvrouw, maar een voetbalmoeder die haar zoon tegen beter weten in de hele wereld gunt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Matthijs van Nieuwkerk

Lees alle blogs van Matthijs van Nieuwkerk >

Matthijs van Nieuwkerk