Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Oud-Ajacieden

13 februari 2012

Jan Mulder had vorige week zondag een reünie van oud-Ajacieden. Ze zaten bij elkaar in een ere-vak. Studio Sport had er ’s avonds een paar tussenshots voor over.

Jan dik ingepakt in zijn bruine winterjas, naast hem Stefan Petterson. (Deze aardige Zweed, veelvoudig topscorer van Ajax, deed een paar jaar geleden mee aan De Grote Voetbalquiz, hij kwam er speciaal voor over uit Zweden en zat een uurtje voordat we zouden beginnen op het terras van Café Oosterling een biertje te drinken. Niemand herkende hem meer).
De volgende dag in DWDD-wandelgangen vroeg ik Jan of Arno Steffenhagen er ook bij was geweest. Dat was hij niet. Steffenhagen, een naam uit de wat blekere Ajax-historie, maar een van mijn lievelingsspelers in die tijd. Dat ik Steffenhagen kende! Veel beter was natuurlijk Zoltan Varga, zei Jan. Zoltan Varga? Ja, een vriend van Steffenhagen! Bij Ajax? Dit was mij nog nooit overkomen, kende ik een Ajacied niet? En nog wel eentje die kon voetballen ook?
Weet je met wie Jan trouwens ontzettend veel plezier had gehad, die kende ik vast ook niet meer, Heinz Schilcher. En of ik die kende, de twaalfde man in het nog net Gouden Ajax met Cruijff en Neeskens. Toen hingen de posters nog kamerbreed boven mijn bed.
Die zou je niet meer herkennen zei Jan.
Nou ik wel, zei ik. Raar blond pluishaar.
Vergeet het maar antwoordde Jan: Paardenstaart tot op zijn kont.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Matthijs van Nieuwkerk

Lees alle blogs van Matthijs van Nieuwkerk >

Matthijs van Nieuwkerk