Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Plaatsmaken

11 september 2012

Ik was in Parijs om het huis te bekijken waar Charles Aznavour zijn jeugd had doorgebracht. Het staat in Rue Monsieur le Prince. Dat is vlak achter Blvd. Saint Germain, en voor de kenners van Parijs; het is het straatje dat vanaf restaurant Le Comptoir schuin omhoog loopt naar de Blvd Saint Michel. Het stikt er van de Japanse restaurantjes.

Een pelgrimage dus. Mijn tweede. Ooit treinde ik naar Parijs om het graf van Jim Morrison te bezoeken. (Wie deed dat niet trouwens? We liepen in een bijzonder lange, rokende stoet over het kerkhof)
Voor het huis van Aznavour stond ik alleen. Ik keek omhoog, drie hoog. Achter die ramen speelde de kleine Charles dus met zijn blokkendoos. Dat soort gedachten. Wat moet je anders?
Even later op het terras van Café de Flore fantaseerde ik er nog een Armeens huishouden van Jan Steen bij.
En toen stond daar ineens Patrick Vieira. Reusachtige zwarte atleet trouwens. De obers haastten zich naar buiten om te kijken of er een plaatsje vrijgemaakt kon worden. Dat kon niet. Vieira dronk zijn espresso staand. Wereldspeler in Parijs. Ik dacht: Hoeveel liedjes kent Vierra van Aznavour? Heeft Charles gevoetbald?
En ik wist zeker dat ik plaats had gemaakt voor Charles Aznavour, de beste zanger die ooit geleefd heeft.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Matthijs van Nieuwkerk

Lees alle blogs van Matthijs van Nieuwkerk >

Matthijs van Nieuwkerk