Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Rebel without a cause

5 februari 2013

Mijn vrouw zegt dat Cruijff de mooiste voetballer is die ooit bij Ajax heeft gevoetbald. En eerlijk is eerlijk, toen wij elkaar dertig jaar geleden leerden kennen, hing er een schitterende zwart-wit foto van een trainende Cruijff in coltrui boven haar bureau. Bijzonder, omdat ik haar verder nog niet had kunnen betrappen op een grote interesse voor de Godenzonen. (En zo is het gebleven.)

Daarna kregen we natuurlijk Krol, die we samen ooit zijn eigen snackbar in de Reguliersbreestraat zagen ingaan, Krol droeg een lange bontjas. Mijn vrouw vond Krol zeker aantrekkelijk maar hij sprak net iets te verward om Cruijff te verdringen, begreep ik. En daarna kregen we, een beetje in volgorde van opkomst: Tschjeu La Ling, Soren Lerby, Johnny van ’t Schip, Frank Rijkaard, Danny Blind, Litmanen, Marco van Basten, Patrick Kluivert, Dani, ik geloof dat mijn vrouw over al deze spelers wel even heeft nagedacht, maar uiteindelijk toch verworpen. Dani vond ze een klein kind bij voorbeeld.
Nee Johan is ongenaakbaar de aantrekkelijkste.
En nu is daar Viktor Fischer.
Mooie Viktor.
Wat ik opving: fris, leuk haar, wat een glimlach, die ogen en rebel without a cause.
Bij het even groteske als absurde ‘rebel without a cause’ nam ik alvast zachtjes afscheid van Johan.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Matthijs van Nieuwkerk

Lees alle blogs van Matthijs van Nieuwkerk >

Matthijs van Nieuwkerk