Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ruud Krol

14 juni 2011

Ruud Krol was op de radio.

Dus draaide ik het volume harder. Om maar niets te missen van zijn lingo, de ongeevenaarde Krols-speech: een bric-a-brac van richtingloze, onaffe, piep-kleine zinnetjes, foute werkwoordsvervoegingen, hier en daar een (meestal onjuist gebruikt) Engels woord, zeer merkwaardige klemtonen, onnodige herhalingen, onbegrijpelijke versnellingen, en dat alles in een idioom van niet meer dan tweehonderdvijftig woorden en in een nauwelijks te decoderen Amsterdamse tongval.
Toch zijn er mensen die hem verstaan en zelfs begrijpen. Ruud had namelijk met zijn ploeg een belangrijke beker gewonnen in Zuid-Afrika.
Ruud was blij, tenminste dat nam ik maar aan.
Hij zei ongeveer het volgende: “Wat denkt je als je nu kijkt om je heen? Dat is fijn. We hebben gespeeld onrustig, maar god, zoveel was ook te warm, dat is erg lastig, dan wil je dan roundpassen. De mensen klimmen op autos denk ik.”
Enzovoort.
Ach Ruud Krol. Ooit zat er een Wimpy in de Reguliersbreestraat in Amsterdam. Daar zat ik in 1976 voor het raam een Wimpy te eten. Aan de overkant loopt de beste en mooiste links-back die Nederland ooit gehad heeft zijn eigen snackbar in. Daar denk ik aan als ik Ruud Krol weer eens hoor. Aan Krol Snacks in de Reguliersbreestraat in Amsterdam.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Matthijs van Nieuwkerk

Lees alle blogs van Matthijs van Nieuwkerk >

Matthijs van Nieuwkerk