Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Is Vertonghen onvervangbaar?

10 mei 2011

Zoals de dichter als eens treffend dichtte: Iedereen is vervangbaar, Behalve Keith Moon op drums

En zo is het. Iedere Engelsman is in diepste wezen een hooligan. Dat ontkennen vergt de meesten een mensenleven. Anderen maken het zichzelf makkelijker. Keith Moon was een hooligan op de drums van The Who, de onhandelbare F-side van de Engelse popmuziek in de jaren zestig. Vernietigender heeft er nooit meer iemand op de drums geslagen. Hij dronk zich in 1978 dood. Zo deed later in 1995 zijn vriend, de grote komiek Peter Cook, een hooligan onder de humoristen. Stephen Fry zei over Cook: the funniest man who ever drew breathe.
Maar dit terzijde.
Waarom dit geschiedenislesje?
Omdat ik zojuist voorop de Telegraaf lees dat Jan Vertonghen waarschijnlijk naar Manchester City gaat en dat Ajax Joris Mathijsen daarvoor terug wil halen.
En ik dacht: Is Vertonghen onvervangbaar?
En toen dacht ik dus weer even aan Keith Moon.
En daarna dacht ik aan Nick Hornby die in zijn boek Fever Pitch zo hartverscheurend schrijft over het lot van de hondstrouwe club-fan die bij alle transfers altijd maar achter blijft op zijn tribuneplaats.
Jan Vertonghen is vanavond te gast in De Wereld Draait Door.
Wat zal ik hem vragen?
Nog even geen idee: we wonnen gisteren tot ons grote plezier en verrassing de Nipkow-schijf en het feestje was leuk en laat.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Matthijs van Nieuwkerk

Lees alle blogs van Matthijs van Nieuwkerk >

Matthijs van Nieuwkerk