Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bellen met De Kromme

27 januari 2012

Soms word ik gebeld door Willem van Hanegem. Dan maken we een praatje. Zelden erg lang over voetbal, want de wedstrijdsituaties die hij wil bespreken ben ik meestal allang vergeten.

Gelukkig hoor ik hem minstens zo graag over andere zaken. Voddenboeren bijvoorbeeld. ‘Vroeger, in Utrecht, reed er een bij ons door de buurt, weet je niet? Gekke Bart, noemden we die. Hij nam veel meer mee dan vodden alleen. Als je in die tijd een gulden wilde verdienen moest je geloof ik eerst duizend kilo karton verzamelen. Daarom nam Bart ook weleens iets anders uit de huizen mee. Een fornuis bijvoorbeeld. Of twee fornuizen. Het was een mooie tijd. Aan het einde van de week, als er wat centen binnen waren, kwamen alle voddenboeren van Utrecht bij elkaar in het buurtcafé. Dan zopen ze het geld dat ze net verdiend hadden weer op. En daarna gingen ze vechten. Als jongens gingen we daar altijd naar kijken. Dat was schitterend om te zien. Het was een mooie tijd. Iedereen had klusjes om iets bij te verdienen. Ik deed boodschappen voor de hoeren in Utrecht. Kreeg ik een gulden voor. Later had ik zelf ook een bakfiets. Toen werkte ik nog een tijdje als schoorsteenveger. Maar dat vertel ik de volgende keer wel. Ik moet ophangen, want ik heb een beginnende blaasontsteking. Daar ga ik nu even pilletjes voor halen. Doei!’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Michel van Egmond