Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Bert van Marwijk

30 augustus 2012

Kaat Mossel is het Rotterdamste restaurant van Rotterdam. Aan de muren hangen ingelijste foto’s van Feyenoorders en Spartanen die er regelmatig komen eten, aan de bar kun je fijne gesprekken tussen oude stamgasten opvangen.

‘Hoe is het eigenlijk met Aad?’, vroeg laatst een kale man aan een iets minder kale man op de kruk naast hem.
‘Aad? Die is gelukkig al twee jaar de pijp uit. Wat een kolerelijer was dat zeg, die Aad.’
Zo’n zaak is het.
No nonsense.
Het is, niet geheel toevallig, het favoriete restaurant van Bert van Marwijk.
Dinsdagavond kwam de ex-bondscoach het terras weer eens opgewandeld. Even later zat hij aan zijn vertrouwde tafeltje achter een pan mosselen naturel. Hij zag er ontspannen uit en vertelde over zijn nieuwe leven, dat voornamelijk bestond uit in de tuin zitten en naar de sportwedstrijden van zijn kleinkinderen kijken. Bert van Marwijk was van bondscoach opeens tennis- en voetbalopa geworden. Het leek hem prima te bevallen.
Halverwege de avond verscheen Wiljan Vloet aan zijn tafeltje om een praatje maken. Even later kwam Sparta-trainer Michel Vonk ook even een handje geven. En tussendoor spraken mindere bekende gasten en voorbijgangers Bert van Marwijk aan. Ze vroegen of hij Rotterdam niet miste, of hij dacht dat Feyenoord kampioen zou worden, wat hij wilde drinken, of hij even een handtekening op een servet wilde zetten, wat hij van Bruno Martins Indi vond, of hij nòg iets wilde drinken, hoe groot hij de promotiekansen van Sparta inschatte en of hij nog naar de tachtigste verjaardag van Koos Postema ging. Ze vroegen hem eigenlijk van alles, maar niemand vroeg Bert van Marwijk naar het EK. Zo werd het vanzelf een heerlijke avond.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Michel van Egmond