Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Matchfixing in Bradford

28 maart 2013

Zondag wordt in Engeland de League Cup-finale gespeeld. Het gaat dan tussen Swansea City en Bradford City op Wembley en Bradford City wint. Dat weet ik toevallig, omdat ik vorige week in Bradford was.

Mijn informant in deze zaak heette Mark. Hij was in de zestig en net als zijn vrienden al zijn hele leven City fan. Vorig jaar kwamen Mark en zijn maten even in het nieuws, toen ze tijdens een bezoek van de Dalai Lama aan Leeds erin waren geslaagd de Tibetaanse geestelijk leider een shirt van Bradford City aan te bieden. Als dank had hij ter plekke de complete club gezegend.
In Bradford nam Mark me mee naar het parkeerterrein achter Valley Parade. Hij ging me iets laten zien. Even later verdween hij een tijdje met zijn hoofd in de kofferbak van zijn auto. Toen hij weer tevoorschijn kwam, overhandigde hij me een brief. Deze had hij die woensdagmorgen tot zijn verbazing in zijn eigen bus aangetroffen. The office of Tibet, stond er in sierlijke rode letters in het briefhoofd. Hij was geschreven uit naam van de Dalai Lama. Meest intrigerende zin: ‘Als de zegen van Zijne Heiligheid uw club op welke manier dan ook heeft geholpen bij het cupsucces, dan hopen we dat deze zegening u veel geluk blijft brengen.’
Daar stond het, zwart op wit: matchfixing door goddelijke interventie.
Het zal nog wel even duren voordat Europol daar een antwoord op heeft.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Michel van Egmond