Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Pech

26 maart 2012

God mag weten hoe het komt, maar toen ik vorige week op een middag door De Kuip wandelde en me door de tentoonstelling ’75 jaar Stadion Feijenoord’ liet terugvoeren in de tijd, moest ik plotseling aan het verhaal over Gerard Kuppen denken.

De lange Feyenoord-spil Gerard Kuppen speelde in 1937 een prima interland tegen Luxemburg. Toch werd hij in de jaren daarna telkens over het hoofd gezien door de keuzecommissie van de KNVB. En toen hij in mei 1940 dan eindelijk weer eens werd uitgenodigd voor Oranje, brak de Tweede Wereldoorlog uit en werd de wedstrijd afgelast.
Vier dagen later volgde het bombardement op Rotterdam. Toen de Duitse Stuka’s achter de horizon waren verdwenen, en tachtigduizend Rotterdammers op slag dakloos waren, haastte Feyenoords linksbuiten Jan Linssen zich in een roeibootje over de Maas naar Rotterdam-Zuid.
Hij wilde zien of De Kuip er nog stond.
Aan de kade trof hij een Feyenoord-supporter.
‘Het is ook altijd wat met ons’, zei de man, terwijl hij over het water naar de brandende binnenstad wees, ‘wordt Kuppen eindelijk weer eens geselecteerd voor Oranje, krijgen we dit.’

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Michel van Egmond