Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Balletje gehakt

1 december 2011

Het gehaktballetje van Ajax, geserveerd op sportpark De Toekomst, is een heel goed gehaktballetje. Pittig, maar niet te pittig. Beetje nootmuskaat zo te proeven. Goede verhouding varkens- en rundvlees. Lekker klef broodje. Niet dat rare gedoe met afgebakken pistolets. Het is een balletje uit eigen jus. Je vergeet heel even dat kutvoetbal als je er in bijt. Een omrijdballetje.

Nu ben ik zo bang dat Louis van Gaal de receptuur gaat veranderen. Dat is niet ondenkbeeldig. Bij AZ heeft Louis al eens een stamppot verboden. Die droeg zijn naam en er zat iets in wat Louis helemaal niet lekker vindt. Aardappels waarschijnlijk. Toen moest het over. Bij AZ schonken ze ook de wijn die Louis thuis altijd dronk. Dat was dan automatisch de beste wijn ter wereld.

Ik kan veel hebben van Louis. Hij mag dichten als Lucebert met afasie, hij mag korte leren broeken dragen en met zijn scheve mond boven anderhalf liter bier hangen, hij mag medewerkers behandelen als sledehonden, maar van mijn balletje gehakt blijft hij af. Als die gymleraar ook maar op het idee komt om bijvoorbeeld een half uitje minder door het gehakt te snipperen dan krijgt hij mij in zijn nek. Nico Dijkshoorn, al zestien jaar lang ere-voorzitter van de stuurgroep Broodje Bal.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn