Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Briefjes

3 mei 2011

Mourinho heeft gisteren een concert van de bekende Spaanse rockband Fente Duerto Mas Mas Mas verstoord.

Midden in het tweede nummer, vertelt een ooggetuige, kwam er een man in een trainingspak het podium op, gaf de bassist een briefje en verliet daarna gebogen het podium. Een briefje van Mourinho, die het nummer liever in de toonsoort C hoorde in plaats van dat gemakzuchtige gedoe in D. En of er iets meer nootjes in konden, van je lalala en van je hopsakee. Op de achterkant van het briefje stonden aanwijzingen hoe je een basgitaar schoon houdt en hoe je moet kijken als je klaarkomt op een groupie.

Tijdens de eerste Champions League wedstrijd tegen Barcelona zag ik het briefjesmannetje van Mourinho voor het eerst. “Dus toch”, dacht ik. Het verhaal ging al langer. Mourinho converseert alleen nog maar via een blocnote. In Madrid zie je hem, als je goed oplet, in een zwarte auto zitten wachten, vlak om de hoek bij dat ene bakkertje. Die staat net verbijsterd met een briefje in zijn handen. “Twee kort op de flank geschroeide, in de lengterichting gebakken vloerbroodjes. Eerst handen wassen!”

Eindelijk, door Mourinho, worden er weer briefjes geschreven. Oh de romantiek van het schoolplein. Je vriendje naar Annelien, met jouw briefje in zijn hand. “Ik ben op jou. Jij op mij?” En dan maar wachten tot je vriendje terug holt met haar antwoord. “Nee, spook.”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn