Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Clubkostuum

8 augustus 2011

Clubkostuums, daar mag ik graag naar kijken. Ik zit niet voor de televisie om naar nieuwe spitsen of naar binnen trekkende verdedigers te loeren, nee, ik let op het clubkostuum. Het mooiste clubkostuum ooit vond ik dat van Ajax, in de periode Henk ten Cate. Helemaal zwart. Waarschijnlijk een wraakactie van Henk naar Kenneth Perez, de bekende negerfluisteraar. Gisteren, bij Eredivisie Live, zat hij niet naast Humberto Tan. Wij moeten daar niets achter zoeken.

Ik heb een seizoen lang met open mond naar die zwarte pakken en hemden zitten kijken. Alsof er 35 figuranten uit de televisieserie The Soprano’s uit de bus stapten. Een heel team snookkerspelers, daar had het ook iets van weg. Niet van voetballers. Clubkostuums moeten namelijk een beetje lullig zitten.

Dat is de kracht van een goed clubkostuum. Het is een harnas. Dat is ook wat de club heel geforceerd uit wilt drukken: we zijn allemaal gelijk. Dat is natuurlijk onzin. Je kunt Theo Janssen in een kostuum proppen, maar je ziet hem toch nog steeds aan zijn reet krabbend op badslippers naar het toilet op de camping zoeken. Het kostuum versterkt bij dit soort spelers alleen maar het anders zijn.

En zo hoort het ook. Ik denk dat het goed zou zijn om sterspelers vrij te laten in hun kledingkeuze. Bryan Ruiz, die moet je juist uit laten stappen in een makkelijk vallende spijkerbroek met een lollig bedoeld t-shirt er boven en daarnaast loopt dan Sander Boschker met een hele lelijke clubdas onder zijn kin. Verschil moet er zijn. We zijn namelijk gelukkig niet allemaal een keeper.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn