Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De arrogantie van Bert

25 mei 2012

Je eigen speler uitfluiten, is dat een schande? Bert van Marwijk vindt van wel. Maar die vindt ook dat Robben op rechts moet spelen en dat alleen het resultaat telt. Dat zegt dus niets. Ik denk dat juist eigen publiek het volste recht heeft om de eigen speler uit te fluiten. De supporters van de tegenstander doen dat al uit gewoonte. Als ze een andere kleur broek langs zien waaien staan ze met vijf natte vingers in hun mond.

Mensen die in het eigen stadion een eigen speler uitfluiten, dat zijn mijn favoriete supporters. Ze zijn onafhankelijk. Heel anders dan de wilsonbekwame gekken die een leven lang voor hun club leven. Supporters die opgerold in een vlag van de club in een rood-wit geverfd bed slapen, die vertrouw ik niet. Dat zijn supporters die iemand als Arjen Robben na alweer zijn tweede essentiƫle gemiste strafschop, een hart onder de riem willen steken en bemoedigend klappen als hij weer eens tevergeefs naar binnen dreigt.

Eigenlijk ligt in die woede van Bert van Marwijk de hele waanzin van de voetballerij besloten. Je moet een voorbeeldige supporter zijn, gewoon je vlaggetjes en je shirts kopen, je moet een seizoenkaart kopen en als je club dan naast alle prijzen grijpt omdat de rechtsbuiten koste wat het kost de winnende treffer wil maken, dan moet je tevreden naar huis gaan.

Het is precies die neerbuigendheid, die arrogantie van Bert, die voetbal zo ziek maakt. U mag betalen, u mag kopen en afrekenen, maar u moet ook voor straf in de hoek staan als u niet enthousiast genoeg bent. Als de marktwaarde van Robben nu daalt, dan is dat uw schuld. De schuld van de fluitende supporter.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn