Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De muziek van: Frank Rijkaard

2 februari 2011

Frank Rijkaard heeft ooit eens in een interview gezegd dat hij erg graag naar de band R.E.M luistert. Frank wordt tot op de dag van vandaag achtervolgd met die mededeling. Dat zegt niets over Frank, maar over sportjournalisten. Er wordt nog steeds naar gevraagd, omdat men het heel bijzonder vindt. Ik vermoed dat de verbazing hem hier in zit: een voetballer houdt van gitaarmuziek met country-invloeden en een neger houdt van rock’n roll.

Het is als met Peter Winnen. Ooit meldde hij dat hij graag de boeken van Oek de Jong las en het stigma zat al op zijn voorhoofd. De fietsende intellectueel. Zo leren wij de sportjournalistiek weer iets beter kennen. Als je donker bent -geen gelul – dan eet je gewoon hete kip van mamma, je houdt van hip-hop en je draagt je haar in natte zwarte krulletjes. Zou Frank hebben gezegd dat hij van James Brown hield, we hadden er nooit meer iets over gehoord. Zo zien we onze voetballende negers graag. Bewegend in een korte broek of een vleeskleurige soulbroek.

Ik vind het een fijn idee. Frank stond ooit in Paradiso en neuriede mee met het nummer Hyena. Iedereen herkende hem, maar hij trok zich er niets van aan. Zoals Frank zich nooit ergens iets van heeft aangetrokken. Ik ben vooral benieuwd wat hij nu van R.E.M vindt.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn