Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

De muziek van: Willem van Hanegem

25 februari 2011

Als je heel erg van egeltjes houdt, dan moet je dat nooit tegen je vrienden zeggen. Je krijgt de rest van je leven stenen en stoffen egeltjes cadeau. Lekker makkelijk. Laten we anders maar weer een egel voor hem kopen. Binnen drie jaar heb je tot je grote schrik een egel-verzameling. Al zeg je duizend keer dat je het inmiddels ongelofelijke pleurisbeesten vindt, mensen blijven ze je geven. “Had je die al, een egeltje met een paraplu in zijn pootjes?”

Zo is het ook Willem van Hanegem vergaan. Die heeft ooit, op een vraag van een journalist, geantwoord: Rod Stewart, dat vind ik een erg goede zanger. Willem zal het wel anders hebben gezegd. “Hebbie die wel eens gezien, die goostert? Met die strot. Dat is een moordgast, dat kennie meteen zien.”

Nu zit Willem voor eeuwig aan Rod vast. Programmamakers zetten graag muziek van Rod onder beelden van Willem. Ze hebben Willem in contact gebracht met Rod. Willem heeft Rod een keer nagedaan. Mensen vinden het gewoonweg enig, die liefde voor Rod.

En inderdaad, ooit ontroerde het, heel even, die bekentenis van Willem. We snapten wat hij wilde zeggen. Rod, dat was hij. Heel getalenteerd en toch zo gewoon gebleven. Willem hield niet van Rod zijn muziek, hij hield van zichzelf.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn