Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Louis van Gaal

10 oktober 2012

Ik lees net dat Louis van Gaal een prettig persoon is. Jordy Clasie vindt dat. Jordy Clasie is door Louis van Gaal geselecteerd voor het Nederlands elftal, dus ik snap wel waar dat vandaan komt. Maar ik ken de verhalen. Als Louis van Gaal ‘s avonds thuiskomt dan doet hij een voorverwarmde badjas aan en schenkt zichzelf een wijn in die hij een jaar geleden zelf heeft staan persen.

Louis van Gaal, dat hoor je ook veel, beschermt zijn spelers. Maar wie beschermt Louis van Gaal? Wie behandelt Louis van Gaal eens een keer als een doodnormaal mens? Wie durft dat?

Ik. Als ik ooit onverhoopt naast hem sta in een supermarkt dan zal ik doen wat niemand durft: op Louis aflopen en zeggen dat hij het verkeerde brood koopt. “Louis, hoi, ik ben Nico Dijkshoorn. Je koopt het verkeerde brood. Kijk, dit brood, wat jij hebt, dat is op de kopse kant gebakken en dan krijg je een hele lange vezel, met alle gevolgen van dien, maar als je dit brood neemt, het brood dat ik altijd eet, dat is op de lengte gebakken, zodat de granen zich eerder in je lichaam kunnen nestelen. Je staat met het verkeerde brood in je handen. Geeft niks. Kan iedereen gebeuren. Verder even goede vrienden’

Kijken wat er gebeurt. En twee minuten later weer, bij de blikjes maïs. ‘Ik zou die andere nemen. Maar het is jouw maïs.’ Ik ben zo nieuwsgierig of Louis zich iets laat leren.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn