Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Pannenkoek

5 september 2011

Tijdens de voorbeschouwing van Nederland – San Marino keek ik naar Ruud Gullit en Marco van Basten. Met allebei de mannen was iets vreemds aan de hand. Marco keek als een oude Russische boer die net zijn vrouw heeft begraven. Geen lachje kon er af. Je zag wat hij dacht: mij gaan ze geen pannenkoek meer noemen.

Achteraf vindt Marco dat hij best wel een beetje veel een soort van pannenkoek was. Hij heeft tijdens zijn Ajax-tijd te veel naar boerenlullen zitten luisteren en daarna net gedaan alsof hij het heel waardevol vond wat ze allemaal vertelden. Dat is voorgoed voorbij. Marco is ongenaakbaar als analist. Hij luisterde onbewogen naar het geneuzel van krullenlulletje Jan Joost van Gangelen en gaf daarna een antwoord dat hij thuis al had verzonnen.

Die houding had een vernietigende uitwerking op Ruud Gullit. Naast Marco zat een doodsbang hondje. Als Marco naar hem keek deed hij een angstplasje. Zelden zag ik iemand zo wanhopig commentaar geven op een eerste helft. Ruud droeg daar aan tafel duidelijk zichtbaar zijn volkomen belachelijke coachverleden met zich mee en Marco acteerde heel slecht iemand die er vrede mee heeft dat hij geen club meer traint.

Van die twee vond ik Marco het overtuigendst. Daar gaat misschien een Belgische club intrappen. Ruud moet aan een restaurant gaan denken.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , , ,

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn