Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Trommelen

28 februari 2012

Naar een voetbalwedstrijd gaan met een trommel. Ik probeer me dat voor te stellen. Jas aan, shawl om, je stokken zoeken en dan met een trommel voor je buik naar het stadion lopen. Genieten van de herkenning. “Kijk, daar loopt hij, de trommelaar van Vitesse”.

Bij het stadion kennen ze je al. Ze maken een geintje over je trommel en je lacht. En dan de entree. Vlak voordat je het vak oploopt recht je je rug en daar ga je: trommelend loop je naar je plek. Dat verwachten de mensen van je en je zou het ook niet anders willen. Ze hebben bijnamen voor je verzonnen. De Trommel Aars. Tonie Trommel. De Trommel mongool. Alleen die laatste , daar heb je niets mee. De down-syndroom trommelaar zou beter zijn, maar dat klinkt meteen weer als een Amerikaanse film die zes Oscars wint.

Na de wedstrijd hol je naar huis en is het wachten op de samenvatting. Het stoort je nog steeds dat je getrommel, door de montage, jouw bekende signature ritme mist. Alsof ze hebben zitten knippen in een stuk van Bach.

Daarna kijk je nog even naar AZ. Wat een armoe. Met een stuk gekleurd karton heel hard op je handpalm slaan. Dan zie je meteen dat ze van echt trommelen geen verstand hebben. Met een stuk karton op vlees slaan, dat kan iedereen. Daarom ontvangt hij zoveel waardering. Ze voelen dat het trommelen hem in het bloed zit. En dat is ook zo. Hij kan niet anders. Hij wil niet anders.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn