Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tscheu La Ling

31 januari 2012

Deze hadden we al: Frank Rijkaard met een stereosetje van Philips op de achterbank (het nieuwste van het nieuwste, met een afstandsbediening erbij) en Johan Cruijff die terugrijdt uit Barcelona en opeens de nieuwe eigenaar is van een varkenshouderij. Daar kan nu Tscheu La Ling bij, met een vuilniszak vol geld vlak naast Willem van Hanegem.

Een fijn nieuw verhaal. Je gaat toch anders naar Tscheu en Willem kijken, nu ze een mensenleven geleden de hoofdrol blijken te hebben gespeeld in een vroege film van Quentin Tarantino. Goede dialogen. Tscheu zegt: “moet ik het natellen?” en kijkt naar Willem. Die maakt met een zakmes zijn nagels schoon. Daarna kijkt Wilem op en zegt: ‘ik vertrouwt die goostert’

De Ajax-beerput ruikt steeds sterker. Na dit uitgelekte Tscheu La Ling feitje kan je wachten op de volgende stap. Kamp Cruijff zal uit de school klappen over Ten Have. Die heeft in 1973 – tijdens een vakantie in Polen – gratis zijn rug laten scheren door een schapenhouder. Die man had koudvuur in zijn voeten en daar schijnt Ten Have toen een grapje over te hebben gemaakt, dat helemaal verkeerd viel omdat hij het specifieke dialect niet goed sprak.

Jack van Gelder zal hier in Studio Voetbal voorzichtig over berichten en meteen de volgende dag lezen we dat Jack in 1974 met honderddertig besmette beenhammen in zijn achterbak is aangehouden vlak over de grens met Duitsland.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn