Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Tunnel

2 november 2011

Ik zag dit weekend de spelerstunnel in de Grolsch Veste. Kevin Strootman probeerde er een deur in te slaan. Dat zag er heel lief uit. Daarna keek hij op een klapstoeltje naar de televisie. Een half uurtje later liep Fred Rutten door dezelfde gang. Ook hij was boos. Het was een woede van niets. Ik snapte meteen hoe dat kwam: door de vloerbedekking en het behang.

De spelerstunnel van FC Twente lijkt op de ingang van De Keukenhof. Een gang waar je doorheen loopt op weg naar de chrysanten. Ze hebben wat foto’s opgehangen van oud-voetballers, maar veel helpt dat niet.

En het is zo eenvoudig. Een spelerstunnel moet altijd een tegelvloer hebben. Zwart-wit. Je wilt de noppen horen. De tunnel moet heel smal zijn. De muren zijn van baksteen. Op de grond ligt gras en modder. In sommige stukken opgedroogde modder zitten gaatjes van de noppen. Een speler heeft met de schoen in zijn hand de modder tegen de muur er afgeslagen. Of tegen de deur.

In een hoek van de gang staat een dienblad, ook vol met gaatjes. Voor de thee. Zo hoort dat. Nu lopen ze bij FC Twente door een kantoorgang van een middelgroot levensmiddelenbedrijf. Zo ziet het er uit: ze gaan naar hun werk.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van Nico Dijkshoorn

Lees alle blogs van Nico Dijkshoorn >

Nico Dijkshoorn