Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Aanwijzer

30 maart 2012

Toen ik zelf nog voetbalde had ik altijd de pest aan aanwijzers. Gasten die je de bal gaven, maar er meteen bij aanwezen waar je hem vervolgens naar toe moest spelen. Alsof je een volslagen malloot was die dat zelf niet kon bedenken. Alsof je zonder die aanwijzing een domme hijs naar voren zou gaan geven.

Vaak waren die aanwijzers zelf nog de ergste mongolen als het op spelinzicht aankwam. Dat maakte het helemaal onuitstaanbaar. Soms werd ik opstandig van dat aanwijzen. Ik wilde natuurlijk wel voor de logische voortzetting kiezen, zoals de aanwijzer bedoelde. Maar uit opstandigheid deed ik dat dan juist niet. Want ik wilde in ieder geval niet doen wat de aanwijzer aanwees. Soms speelde ik de bal gewoon weer op de aanwijzer terug. Een minachtend balletje dat aangaf dat er een grens overschreden was. Dat zijn armgebaar een ongepaste motie van wantrouwen was aan mij als voetballer, ja als mens. Een nog ergere vorm van aanwijzen was het aanwijzen van het stukje gras waarop de ontvanger van de pass volgens de aanwijzer diende te lopen alvorens de pass gegeven kon worden. Dan ging ik meteen mijn veters strikken.

Een klassieke aanwijzer is Jan-Arie van der Heiden van Vitesse. Die kan er wat van. Hij wijst: eigenlijk zou ik die bal zelf hebben willen geven. Maar dat komt nu even niet uit. Omdat jij er beter voor staat, benoem ik jou nu tot de assistent die mijn plannen moet uitvoeren. Begrijp je dat niet? Doe nu maar gewoon wat ik zeg. Eigenlijk bedoelt Jan-Arie: ik kom van Ajax, dus ik weet alles beter.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese