Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Beste Clarence

24 januari 2014

Beste Clarence, nu je geen paard meer bent, maar een ruiter doe ik een beroep op je verantwoordelijkheid. Je was altijd al een leider, maar je bent nu ook een leidinggevende. Iemand die invloed heeft en zijn eigen beleid kan bepalen.

Beste Clarence, het gaat om je vriend Berlusconi, waar je altijd met warmte over spreekt omdat hij zo respectvol en hoffelijk met je omgaat. Nu je daadwerkelijk leidinggevende bent is het tijd niet langer de ogen te sluiten voor de feiten. De feiten zeggen dat jouw Silvio zich al meer dan dertig jaar bij justitie moet verantwoorden voor zaken als fraude, omkoping, valsheid in geschrifte, belastingontduiking en het investeren van maffiageld.

Om deze processen te stoppen zocht Berlusconi naar wegen om justitie en het recht in zijn greep te krijgen. Hij vond die oplossing door in de politiek te gaan. Daartoe moest hij eerst populariteit verwerven. Daarom heeft hij een voetbalclub gekocht, die mede door onze Gullit, Rijkaard en Van Basten voor die populariteit gezorgd heeft. Daarna kon hij een succesvolle partij oprichten. Eenmaal aan de macht ontsloeg jouw Silvio vervolgens officieren van Justitie die hem te dicht op de hielen zaten en ontwierp hij wetten die hem uit de gevangenis moesten houden. Nu is Silvio eindelijk veroordeeld voor een van zijn misdaden. Het parlement heeft besloten dat hij daar niet meer mag komen.

Neem je verantwoordelijkheid, Clarence, en zet Silvio ook bij Milan buiten spel. Verbied deze misdadiger de ploeg nog langer toe te spreken in de kleedkamer of met zijn helikopter te landen op Milanello. Later, als je geen voetbaltrainer meer bent, maar rondreizend Vredesambassadeur, die louter met zijn aanwezigheid strijdende partijen de wapens kan laten inleveren,  zul je daaraan terugdenken: dat was mijn eerste Goede Daad als Verantwoordelijk Leider.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese