Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Beste wensen

24 december 2014

Hierbij mijn beste wensen voor het nieuwe jaar. Ik wens vooral scheidsrechters en keepers veel geluk en kalmte toe. Dat zij in het nieuwe jaar rust mogen vinden in het uitoefenen van hun mooie beroep. Het afgelopen jaar leken keepers en scheidsrechters  steeds meer last te krijgen van overspannenheid. Keepers in één-tegen-één   situaties zijn niet langer koele kikkers die inschatten hoe hun doel het best te verdedigen.

Inmiddels  zijn het Russisch roulette spelers geworden die, de dood of de gladiolen, op de benen van de tegenstander duiken.  Ook  als deze zich in zijwaartse richting van het doel af beweegt. Als ik niet duik ben ik geen goede keeper, denken ze.  Een rode kaart? Ja, dat is het risico van het vak, niets aan te doen. In hun overspannenheid is geen ruimte voor de gedachte dat een tegendoelpunt misschien minder erg is dan met tien man doorspelen.

Scheidsrechters zijn inmiddels overspannen in hun gedecideerdheid. In het geval van het wel of niet geven van een penalty bestaan er nog maar twee smaken. Het is of een penalty of een schwalbe en dus een kaart voor de aanvaller.  Op de cursus wordt kennelijk niet meer rekening gehouden met de mogelijkheid dat er een grijs gebied bestaat. De neergelegde aanvaller is ofwel  zielig slachtoffer van een moordaanslag  of doortrapte spelvervuiler die liever ligt dan scoort. Als die scheidsrechters straks weer op trainingskamp gaan is het misschien raadzaam  ook de eredivisiekeepers uit te nodigen. Zodat er mooie bezinningsgesprekken gevoerd kunnen worden in de hotelbar. En daarna veel keten op de gang en langs regenpijpen klimmen om weer normaal te worden.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese