Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Matchfixing

12 oktober 2017

Een sterker staaltje matchfixing zagen we nog niet eerder. Bleef het beïnvloeden van wedstrijden eerder beperkt tot Azië, de Jupiter League en de derde divisie in Finland, dit keer waren er grote namen meegemoeid. Een hoofdcoach van een voormalige internationale grootmacht in het voetbal. Gerenommeerde spelers van een land dat aan het WK gaat deelnemen. Een verslaggever van een nationale omroep.
Vooraf had Dick Advocaat gezegd: “Stel mij een vraag over het resultaat dat Zweden gaat behalen tegen Luxemburg. “Okay, Dick, “zegt Maalderink. En zo geschiedde.

“Stel nou dat Zweden met 8-0 gaat winnen van Luxemburg, Dick?”
“Ja, dat gaat natuurlijk niet gebeuren, zulke uitslagen bestaan niet meer.”

Dit was de code voor de Luxemburgers in het fixingcomplot. Nu wisten ze wat de gewenste uitslag moest worden. Ook de Zweden werden, waarschijnlijk via Toivonen, ingeseind welk resultaat het beloofde geld zou opleveren. Een fix waar iedereen van zou profiteren, want er stond toch niks meer op het spel. Tienduizend euro voor elke speler van Luxemburg. Twintigduizend voor de spelers van Zweden. Vijf duizend voor Bert Maalderink. En een tonnetje voor Dick.

Iwan van Duren en Tom Knipping! Het gebeurt onder onze ogen, duik hier in!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: , ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese