Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Ronaldo

31 mei 2011

Na zaterdagavond hoeft het helemaal niet meer. Messi en Ronaldo vergelijken. Maar daarvoor was het ook al flauwekul. Appels met peren. Onzinnig. Want Ronaldo bestaat niet echt.

Het is geen echt mens, geen mens van vlees en bloed. Knappe nerds zijn erin geslaagd een figuurtje uit een voetbalgame naar de realiteit te transmitteren. Rare hoekige balbehandeling, onnatuurlijk krachtige bewegingen, mal huppig loopje. Die eeuwige verontwaardiging kan geen echte emotie zijn. Zoveel misbaar en verongelijktheid. Dat kan een mens niet opbrengen, is geprogrammeerd. Die nerds lachen zich een ongeluk, dat wij daar met zijn allen intrappen. En dat belachelijke verhaal van dat kind. Ja, sperma kunnen ze nog niet maken, die knappe koppen. Ze hadden Ronaldo ook terug in de tijd kunnen katapulteren. Naar het primitieve voetbal dat in de negentiende eeuw op Engelse universiteiten gespeeld werd. Er waren twee elftallen, maar het was wel ieder voor zich. Al pingelend probeerde elke speler zo ver mogelijk op te stomen. Tot hem de bal werd ontnomen, dan ging het dribbelen de andere kant op. Overspelen werd als onsportief, ja zelfs laf beschouwd. De speler met de bal mocht ook flink tegen de schenen geschopt worden.

Een spel voor haantjes, heel geschikt voor Ronaldo. Trots rechtop, scheiding in het midden, knickerbocker, misschien een snor. En dan zo ver mogelijk de bal opdrijven, terwijl een woedende meute hem al schenenschoppend tracht neer te halen. Met die gedachte was het fijn inslapen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese