Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Rooney

3 april 2013

Rooney zat niet bij de selectie voor de FA-cupwedstrijd tegen Chelsea. Hij zou een liesblessure hebben opgelopen. Dat kan. Ook kan het zijn dat Rooney uit de gratie is bij Alex Ferguson. Terwijl Rooney vorig jaar een speler was die koste wat kost behouden moest blijven en nog maar weer eens een flinke salarisverhoging tegemoet mocht zien.

Sir Alex twijfelde vorig jaar al aan de inbreng van Rooney. Hij zag dat Rooney zich niet meer zou verbeteren en niet zou uitgroeien tot de leider van de ploeg. Daarom moest koste wat kost Van Persie binnengehaald worden. Strijdig met het principe dat er geen miljoenen meer zouden worden neergelegd voor oudere spelers. De transfer van Van Persie pakte wonderwel goed uit. Hij kan M.U. nu op sleeptouw nemen. Rooney is minder nodig. Maar waarom werd Rooney niet al vorig jaar tegen een topprijs verkocht, zodat er nog geld over bleef na de aankoop van Van Persie? Omdat de speler zelf weg wilde en dat is bij Sir Alex tegen het zere ego. Niet jij loopt weg bij Sir Alex, maar Sir Alex zegt jou dat het tijd is om te gaan. Zie Keane, Beckham, Stam, Van Nistelrooij. Dat ego van Sir Alex kost de club dus behoorlijk wat geld.

Het deed me denken aan een verhaal over Francis Ford Coppola bij het maken van Apocalypse Now. Dat was een productie die geplaagd werd door tegenslag: noodweer, niet geleverde helikopters etc. Het allerergste was dat hoofdrolspeler Martin Sheen tijdens het draaien een hartaanval kreeg, met opnieuw uitstel tot gevolg. De pers sprong er bovenop en verklaarde Sheen al dood. Waarop Coppola uitriep: “Even if he dies, he’s not dead until I say so.”

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese