Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Specialist

2 oktober 2012

Het bezoeken van een wedstrijd van FC Amsterdam (1972-1982) was geen aanslag op de zenuwen. Ook goed te doen bij een mindere zondagse conditie.

Na het tijdperk Meijer-Jansen-van der Lem was de club naar de eerste divisie afgezakt, ze speelden nog wel in het Olympisch Stadion. Een kwartier voor aanvang stapten wij in de auto, reden door lege straten van Amsterdam en parkeerden voor de deur van het stadion. We liepen vijf minuten voor het fluitsignaal naar het loket en kochten een kaartje (soms stond er één iemand voor je). Daarna liepen we naar boven, precies op tijd om de opstellingen te horen.

Het stadion was altijd spectaculair leeg met soms maar duizend toeschouwers. We hadden zo onze favorieten, sommigen omdat ze zo slecht waren, Theo Husers en Willy van Bommel omdat ze zo goed waren. We zaten hoog (AA) op de tribune, ver weg (wielerbaan, sintelbaan) van het veld en konden de aandacht er niet altijd bij houden. Hadden we twitter gehad, we zouden druk hebben getwitterd. Toen kochten we chocoladerepen.

In de rust waren reclamespots te horen. Bij een er van hoorde je gierende banden, het geluid van een botsing, en een vrouwenstem die riep: “Oh, wat een schade!” Vervolgens nam een geruststellende mannenstem het over, die zei dat alles goed geregeld was, omdat ze prima verzekerd waren. Uitmondend in de slagzin: ‘De Jong. Onbetwist de verzekeringsspecialist’. Enige minuten later gevolgd door een reclame van een bandenfirma die hoog opgaf over zijn betrouwbaarheid en ruime assortiment. Uitmondend in de slagzin: ‘Van Dijk. Onbetwist de bandenspecialist.’ Voor ons het sein om een broodje te gaan halen bij de krokettenspecialist.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese