Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Vetgedrukt

3 augustus 2011

De tifosi zijn kort van memorie en laten zich voor het nieuwe seizoen weer graag het hoofd op hol brengen. Dat kun je wel aan La Gazzetta dello Sport overlaten.

Elke dag worden er nieuwe brokjes goed nieuws toegeworpen. Mogelijke transfers, zeer waarschijnlijke transfers, absoluut zekere transfers. De kleinste provincieclubjes worden gekoppeld aan onbetaalbare sterren. Eigenlijk ontbreekt alleen nog de handtekening. Een knap staaltje oppijpen is het afdrukken van de te verwachten opstellingen in het nieuwe seizoen. Daarin zijn dan 3 of 4 namen vetgedrukt, de nieuwe aankopen. Dat die vetgedrukte namen helemaal nog niet gecontracteerd zijn maakt niet uit. Amusant natuurlijk, maar toch ook bikkelhard. Want de nieuwe namen nemen zonder pardon de plaats in van trouwe steunpilaren sinds jaar en dag.  

Maar dan is het zo ver: de selectie is compleet. Van de vetgedrukten is alleen de vrij onbekende spits Silvestro daadwerkelijk gekomen. Het trainingskamp wordt ergens op het platteland gehouden, ver weg van stadse genoegens. Een wedstrijdje tegen de plaatselijke schaapherders wordt met 17-0 gewonnen. Silvestro doet een kwartiertje mee en heeft ook een intikkertje. Volgende dag staat met koeienletters in de Gazzetta: “Subito Silvestro!!” De tifosi staan nu op knappen.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese