Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Wie is de schoft?

6 oktober 2011

Er waren natuurlijk ook goeie Duitsers. Zo had je Gűnther Netzer die niet alleen mooi kon voetballen, maar zelf ook liefhebber was van de Hollandse school. Er was Paul Breitner die linkse ideeën had en dus eigenlijk niet slecht kon zijn.

Dan had je de begaafde rebel Schuster, altijd mot met bonden en besturen, kon ook niet slecht zijn.  Daarna had je Hansi Műller, een heel sierlijke speler. Wel met een slechte mentaliteit, wat heel sympathiek was voor een Duitser. Maar de meesten waren uiteraard schoften. Ik noem de vreselijke Hölzenbein die altijd wel een bein vond om over te vallen. De bruut Briegel die rechtsbuitens meestal door verwurging onschadelijk maakte. De erg nare Matthäus die in elke oorlogsfilm de wrede commandant kon spelen. En de waanzinnige Effenberg, die altijd keek of hij zijn machinegeweer op een vol schoolplein zou gaan leeg schieten. Maar nu?

Nu moet ik begrijpen dat er alléén nog maar goeie Duitsers zijn. De heerlijke Özil. De verrukkelijke Khedira. De fijne Toni Kroos. De o zo getalenteerde Götze. Misschien wordt die aardige Mannschaft wel Europees kampioen. En dan nog met mooi spel ook.

Ja, hallo zeg, zo wordt ons het gras wel voor de voeten weggemaaid. Er zal toch wel een schoft tussen zitten? Badstuber misschien? Kehl? Of moeten we onze woede richten op trainer Löw? Die hypercorrecte lul met dat belachelijk geverfde haar!!

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese