Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Zwaar Seizoen

23 augustus 2012

M.U. verloor zijn eerste wedstrijd van Everton. Vond ik leuk om te zien. Ik zie M.U. graag verliezen. Ik ben namelijk geen fan van M.U. Ik vind het dan ook niet prettig dat Van P. nu bij M.U. speelt. Want ik ben wel fan van Van P. Ik heb het dus moeilijk. Dit wordt een zwaar seizoen.

Wat heb ik tegen M.U.? Die club klopt niet. Ten eerste Sir Alex. Toegegeven: de beste manager van de laatste twintig jaar. Slaagt er al jarenlang in een tot op het bot gemotiveerd elftal aan de aftrap te krijgen. Ze verzaken hoogstens twee keer per jaar. Knap. Maar waarom, als je de grootste en de beste bent, dan altijd dat eeuwige geweeklaag. Over scheidsrechters, tegenstanders, de bond, de pers, iedereen heeft het volgens Sir Alex altijd maar op M.U. voorzien. Dat klopt niet. Dat past niet bij  ‘de grootste club ter wereld’. Bij grootsheid hoort geen kleinzieligheid. Adel verplicht.

Er klopt nog meer niet. Sinds dat vliegtuigongeluk heeft M.U. zichzelf heilig verklaard. Tragischer dan andere clubs en dus grootser. Voor eeuwig slachtoffer. Als je M.U. zegt gaan de mensen al vanzelf janken. Maar daar passen niet de financiële schurkenstreken bij die het beleid van de club bepalen. Veel erger dan de geldpomperij van welke Rus of Arabier ook. Bij zo’n heilige club hoort niet de hardvochtige manier waarop de laatste penny uit de supporter wordt geperst. Boe M.U., hup Van P.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog: ,

Nog meer blogs van Nico Kroese

Lees alle blogs van Nico Kroese >

Nico Kroese