Hard gras

https://www.hardgras.nl

Delen op Google Plus Delen op Facebook Delen op Twitter

Business seats

10 maart 2015

Voor het eerst van mijn leven heb ik op business seats gezeten. Zit lekker, moet ik zeggen. Ruimer, zachter. Het veert ook aangenaam. Verslavend comfort. Voor je het weet, blijf je eraan plakken. Wil je nooit iets anders meer.

Het is gek hoe snel het went. Even de auto parkeren in P1, onder het stadion. Dan door de hoofdingang naar binnen.  (Nooit geweten dat er ook een hoofdingang was.) Ik had eerst het idee dat ik in een warenhuis of een conferentie-oord verzeild was geraakt. De hostesses hielpen me gelukkig op weg. Hostesses? Ja, hostesses. Wie business zit, komt niets te kort. Die krijgt zelfs te veel. Met de roltrap naar boven. Roltrap? Ja, met de roltrap. Voetbal, vierde etage. Weer een ploegje hostesses. Goedemiddag, meneer Thomése, have a nice day, mr. Thomése. Iedereen leek me hier te kennen.

M’n zoontje van negen vond het allemaal de normaalste zaak van de wereld. Binnen, in de exclusieve Sports Bar, alleen voor sponsors en genodigden, hadden ze ook Fifa 15, dus binnen de kortste keren had de kleine Piet zijn favoriete elftal op de been. Ik werd voorgesteld aan diverse oud-voetballers, voor wie ik in het verleden meermalen juichend van de bank was gesprongen. In het echt waren ze kleiner. En dikker.

De hostesses wezen ons erop dat de wedstrijd ging beginnen. O ja, de wedstrijd. We zouden het bijna vergeten.

Delen op Twitter Delen op Facebook Delen op Google Plus

Tags voor deze blog:

Nog meer blogs van P. F. Thomése

Lees alle blogs van P. F. Thomése >

P. F. Thomése